image/svg+xml
image/svg+xml

Duranlar Fide ve Gökçebey Fidanlığına teknik gezi yapıldı.

17 Mayıs 2024 tarihinde, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Organik Tarım Programı öğretim elemanları teorik ve uygulamalı dersler kapsamında 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine teknik gezi düzenledi. Teknik gezi kapsamında Duranlar Fide ve Gökçebey Fidanlık Müdürlüğüne gidildi.

Duranlar Fide İşletmesinde işletme sahibi Erol DURAN tarafından öğrencilerimize makine ile tohum ekimi, tohum ekiminden fide satışına kadar geçen süreçteki işlemler, sebze fidelerinin sera ortamında yetiştirilme ve bakım işlemleri ile işletme ve girişimcilik hakkında bilgi verildi.

Gökçebey Fidanlığında Fidanlık Müdür Yardımcısı Selim Alkın Çetintaş ile Orman Mühendisleri Sıla Çalı ve Hakan Özsoy tarafından işletmeye ve üretim alanlarına yönelik bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerimiz çelik ile üretim, fidanları torbalama yöntemleri hakkında hem teknik bilgi aldı hem de uygulama yaptılar.  Fidanlık içinde yer alan Bitki Tanıtım Parkı’nda ise yapraklı ve ibreli bitkilerin kültür formlarını incelediler. Soğuk hava deposunda muhafaza edilen tohum ile çeliklerin saklanma koşullarına, biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen faydalı böceklere yönelik bilgilendirildiler.

Öğrencilerimize bu olanağı sağlayan üniversitemize, işletme ve kurum yetkililerine teşekkür ederiz.

  • 2023-2024 Bahar Dönemi 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik 2. Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 2023-2024 Bahar Dönemi 2. Sınıf Öğrencilerine Yönelik 2. Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Mezunumuz Yasemin Duygu Bolat ile “Bir Başarı Öyküsü” konulu webinar gerçekleştirdik.

  • Duranlar Fide ve Gökçebey Fidanlığına teknik gezi yapıldı.

  • Temiz Bir Çevre İçin Sen de Var mısın?

  • Öğrencilerimiz park, meydan gibi çalışma alanlarını yerinde inceledi.

  • 2023-2024 Bahar Dönemi 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik 1. Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 2023-2024 Bahar Dönemi 2. Sınıf Öğrencilerine Yönelik 1. Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • İftar yemeğinde öğrencilerimizle bir araya geldik

  • Dış Paydaş Katılımı ile Bahar Dönemi Bölüm Kurulu Toplantısı Yapıldı